sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Tulinen ananassalsa

Tulinen ananassalsa on oivallinen lisäke, se sopii lautaselle oli sitten koleaa tai lämmintä. Meillä ananassalsa tarjottiin kanahampurilaisten kanssa, mutta yhtä hyvin voisin ajatella tarjoavani salsaa grilliruuan kaverina. Nopeasti valmistuvan lisäkkeen tulisuutta on helppo säädellä chilin ja chilikastikkeen määrällä.





ananassalsa




*

Ananassalsa


1/4 ananasta
keltasipuli
limen mehu
mieto pieni punainen chili
1-2 tl sambal oelekia
pieni puntti korianteria

Kuori ja pilko ananas pieneksi kovaa keskiosaa lukuunottamatta.  Pilko myös sipuli pieneksi. Lisää joukkoon hyvin pieneksi silputtu chili, limen mehu ja sambal oelek sekä makusi mukaan korianteria. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin verran ennen tarjoamista.

*


Yleensä aina minulla on kaapissa erilaisia sipuleita, mutta nytpä ei ollutkaan kuin tavallista keltasipulia. Punasipuli sopisi salsaan keltasipulia paremmin ja suosittelenkin tekemään salsan punasipulista, kuten minäkin yleensä teen. Käyttämäni chili oli ilmeisesti tosi miedon makuinen, sillä pilkoin sen kokonaan salsaan ja lisäsin sambal oelekia vielä 2 teelusikallista. En ole erityisen tulisen ruuan ystävä ja tämä yhdistelmä oli juuri sopivan tulinen omaan makuuni. Ja arvatkaapa mitä, korianteri oli omasta yrttitarhasta!



ananassalsa



Yrttitarha on onneksi kestänyt tämän kummallisen "kesän". En ainakaan muista, että koskaan olisi satanut luntaräntäärakeita kesäkuussa niin paljon, että se olisi jäänyt maahan valkeaksi kerrokseksi. Nyt muista. Kesäkuun toisena päivänä loikin balleriinat jalassa metsäpolkua laiturille veneen katsastukseen. Tosin samalla viikolla pääsi kyllä nauttimaan auringostakin. Toivotaan, että kelit tästä vain paranevat, kun koululaisetkin pääsivät kesälaitumille.







4 kommenttia:

  1. Wau, mikä ahaa-elämys tulikin, kun huomasin, että olet käyttänyt samal oelekiä tässä :) Eipä ole käynyt mielessä, mutta tuohan kuulostaa ihan täydelliseltä makean anananaksen seuraksi. Testiin menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sambal oelek oli vähän sellainen hätäratkaisu. Kkaapissa ei ollut kuin yksi chili ja sekin mieto. Onneksi hätäratkaisu osui kohdilleen, eikä mennyt metsään.

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen salsa:) Tätä pitääkin joskus kokeilla .Ihana yrttipuutarha näkyy kuvassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Yrttitarha sai tänään täydennystä. Ensin pelkäsin kylmiä, sitten tuli sateet ja kiireetkin. Tänään vihdoin sain ostettu torilta basilikan, salvian, sitruunamelissan ja oreganon. Mukavuudenhaluisena puutarhurina ostan yrtit taimina :)

      Poista