tiistai 22. maaliskuuta 2016

Mangohoukutus sopii pääsiäisen jälkiruuaksi

Pääsiäisen ajan jälkiruokiin kuuluvat ehdottomasti makuina sitrukset, (säilyke)aprikoosi, persikka ja mango sekä erilaiset juustot, rahkat ja muut hapatetut maitotuotteet.  Tämän mangohoukutuksen reseptin huomasin Aamulehden ruokatorstain (17.3.16) teemasta, ja päätin heti kokeilla.







*

Mangohoukutus

(4-6 annosta)

1 tlk (n. 400 g) säilykemangoa
250 g mascarponea
200 g kreikkalaista jugurttia
hieman jauhettua inkivääriä
limen mehu
1 dl sokeria

Valuta ja pilko mango pieniksi kuutioiksi.

Sekoita mascarpone ja jugurtti. Sekoita joukkoon myös inkivääri, limen mehu ja sokeri. 

Laita mangokuutiot tarjoiluastioiden pohjalle ja laita päälle juusto-jugurttiseos. Anna viilentyä ja makuuntua jääkaapissa ennen tarjoilua
*


Alkuperäistä reseptiä muutin vain sen verran, että vaihdoin sitruksen limeksi. Olisinpa vähentänyt myös sokerin määrää. Minun suuhuni jälkiruoka oli kovin makea, ja seuraavalla kerralla laitankin huomattavasti vähemmän sokeria. Kuten edellisestä lauseesta voi päätellä, pidin mangohoukutuksesta, ja aion tehdä sitä toisenkin kerran. Kreikkalainen jugurtti kevensi mukavasti rasvaista mascarponejuustoa ja usemman tunnin jääkaapissa viilentely ja makuunnuttaminen teki jälkiruusta yhtäaikaa makean täyteläisen ja raikkaan.








Tein annokset neljälle, mutta kuten alkuperäinen reseptikin kertoo, tästä määrästä olisi riittänyt hyvin kuudelle mielestäni jopa isommalle joukolle herkuttelijoita, niin täyteläistä jälkiruoka oli. Vinkiksi alkuperäinen resepti kertoi vielä, että annoksen pinnalle voisi polttaa sokeria creame bruleen tapaan. Sen kokeileminenkin jäi minulta toiseen kertaan. Koristeella, poltetulla sokerilla tai jollain muulla, jälkiruoka olisi ollut vielä viimeistellympi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti