sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Keltaisen toukokuun mangojuustokakku

Viikonloppukokin perheessä sunnuntaipäivällisen kruunasi mangojuustokakku, jonka idea on napattu talteen pääsiäsien aikoihin Pirkasta. Reseptiä muokkasin omaan suuhun sopivaksi. Väreiltään ja maultaan mangokakku sopii hyvin toukokuullekin, keltaiselle toukokuulle.





*

Mangojuustokakku

150 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte
3 liivatelehteä
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä
2 dl vispikermaa
250 g vanilijarahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilijasokeria
0,5 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Kiille
2 liivatelehteä
2 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
2 rkl keitettyä kuumaa vettä

Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Hienonna keksit hienoksi. Sekoita keksinmurujen joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 

Valuta säilykemangot ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään vatkattu kerma, tuorejuusto, rahka, soseutetut mangot ja sokerit. 

Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan sitruunamehuun. Sekoita tasaiskesi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään.

Valmista ja lisää kiille, kun juustokerros on hieman hyytynyt. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä noin 10  minuuttia. Lisää pehmenneet liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle ja siirrä jääkaappiin vielä hyytymään pariksi-kolmeksi tunniksi.
*

Juustokakku tehtiin aamutuimaan yhdessä lasten kanssa. Resepti oli siinä mielessä hyvä, että siinä riitti mielekästä tekemistä jokaiselle kokille. Uunia ei tarvita, vaan kakku kasaan ja ulos kavereitten kanssa. Kakun koristeeksi napattiin muutama vadelma. Vielä löytyy viime kesän satoa pakastimesta.













Minun vuokani oli 20 cm halkaisiltajaan. Näillä aineksilla olisi saanut leivottua halkaisialtaan hieman isommankin kakun. Kakusta tuli maultaan oikein sopiva. Makeutta oli juuri sopivasti meikäläisten makuun, vaan jos on makean ystävä, kannattanee lisätä sokeria hieman rennommalla kädellä.

Enää ei tarvitse ihmetellä miksi keltainen toukokuu ei jo tule. Keltainen toukokuu on täällä juuri nyt. Lempeää tuulta ei enää tarvitse odotella. Keltaisia kukkasia on kaikkialla puutarhassa ja pihaa etäämmällä. Vaatimattomat ja viattomat käenrieskat ovat ehkä suosikkejani, mutta tavallaan röyhkeät ja runsaat voikukat ja rentukat miellyttävät. Ne loistavat kilpaa auringon kanssa, ainakin tänä sunnuntaina. Puutarhan kukkasista suosikki on kultatyrakki. Se on kaunis koko kesän!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti