perjantai 29. huhtikuuta 2016

Maailman helpoin perunasalaatti

Minä en voisi elää ilman perunaa. Kuorettomina suolattomassa vedessä keitetyt perunat ovat oma lukunsa ja aika lailla mauttomia, mutta jo pelkästään se, että perunat keittää kuorineen, tekee perunoista paljon paremman makuisia. Entäs uuniperunat, lohkoperunat, paistinperunat, tai hasselbackan perunat? Melkein jo suussa maistuu. Ei taida olla parempaa lisäkettä kuin kermassa höystetyt hasselbackan perunat tai valkosipuliperunat. Niitä ei kertakaikkiaan voi vastustaa.  Ja tietysti on ruokia, joiden kanssa kuuluu ehdottomasti syödä perunamuusia. Mitä olisi joulupöytä ilman imellettyä perunalaatikkoa tai juhannus ilman uusia perunoita? Ei mitään, jotain puuttuisi! Vappuunkin kuuluu peruna, nimittäin perunasalaatti. Ainakin meillä. Otsikko lupaa paljon, mutta se ei valehtele. Perunasalaatin voi joskus tehdä todella helposti ja silti se on maistuvaa.



Helppo perunasalaatti



*

Maailman helpoin perunasalaatti


3 keitettyä perunaa
1 banaanisalottisipuli

noin 45 g valmista pestoa

koristeluun ruohosipulia

Kuori ja pilko pieneksi sipuli ja keitetty peruna. Sekoita peruna, sipuli ja pesto huolellisesti ja laita jääkaappiin makuuntumaan hetkiseksi. Koristele ruohosipulilla. Nauti esimerkiksi grilliruoan kaverina.

*



Helppo perunasalaatti



Helppo perunasalaatti



Maailman helpointa perunasalaattia tarjottiin meillä tänään makkaran kyljessä. Perunasalaatti ehti makuuntua jääkaapissa ennen tarjoilua parisen tuntia. Lautaselle mahtui myös waldorfinsalaattia, maissia ja salaatinlehtiä. Grillikausi on nyt sitten avattu! 

Tyypillisesti syömme makkarana tavallisia kotimaisia makkaroita, jos oikein hyvä säkä käy, grilliin päätyy aito käriste. Tällä kertaa grillissä oli perusmakkaran lisäksi saksalaista bratwurstia ja Tolvilan kartanon karitsan bratwurstia, joka on odottanut tammikuisen karitsan hakumatkan jälkeen grillikauden alkua pakastimessa. Karitsan bratwursti oli aikuisille mieleen. Herkullinen ja maistuva makkara tuntui myös yllättävän vähärasvaiselta. Lapset söivät pienen maistiaisen jälkeen perinteistä grillimakkaraa.



Helppo perunasalaatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti