maanantai 25. tammikuuta 2016

Aamupuuro on päivän tärkein puuro

Pikaisesti mikrossa pyöräytetty kaurapuuro on arkiaamuna ihan ok. Parempaa tulee, kun puuron keittää kattilassa. Perheessäkin erotellaan mikropuuro ja kattilapuuro. Talvisen vapaa-aamun voi kruunata vielä astetta paremmalla puurolla: yön yli uunissa haudutetulla ohrapuurolla.







*

Uunipuuro


1,5 l laktoositonta maitojuomaa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
suolaa
nokare voita vuuan voiteluun

Voitele uunivuoka voilla. Mittaa aineet kannelliseen vuokaan ja laita kansi päälle. Laita vuoka 100 asteiseen uuniin ja kypsennä yön yli uunissa. Nauti marjojen tai voisilmän kera.

*

Minun uunipuuroni oli lasisessa vuokassa 100 asteisessa uunissa lähes 10 tuntia. Maitojuomasta tuli puuroon vähän punainen väri, mutta makuun tämä ei vaikuttanut. Leivinuunissa tai takassa uunipuuro valmistuisi ekologisemmin. Ei tarvitsisi pitää uunia päällä koko yötä. Valitettavasti leivinuunia ei ole, ja takan pesäkin on niin pieni, ettei sinne löydy hyvän mallista astiaa. Ihanaa on kuitenkin herätä puurontuoksuun kerran talvessa. Tuoksu on sama, vaikka puuro onkin sähköllä kypsytetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti