torstai 23. lokakuuta 2014

Mainio marinadi ja pulled pork -yritys

Otsikostahan se jo selviääkin. Pulled pork ei ollut mikään menestystarina. Ajatus oli tarjoilla pulled porkia tulevissa pikkujoulupippaloissa. Enää en ole niin varma. Porkista ei tullut ihan sellaista nyhdettävää. Hyvää se kyllä oli! Marinadi oli täysosuma, joten sen vuoksi uskallan reseptin täällä jakaa. Lihan kypsennyksestä en sano mitään! Tai älkää ainakaan ottako oppia, vaan tsekatkaa kypsennysohjeet toisaalta. Mutta marinadia suorastaan kehotan kokeilemaan. 



Ainekset, joista syntyy tosi hyvä marinadi


*

Pulled porkia cokis marinadissa

Marinadi


25 g voita

1 iso sipuli 
2 valkosipulinkynsi

2 tl jeera
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus suolaa

muutama tippa tabascoa
1 rkl dijonsinappia

1 dl tomaattipyrettä

2 dl coka colaa
1 dl vettä
1 dl soijaa
2 rkl worchestershireä


1,3 kg porsaan niskaa

Valmista marinadi. Kuullota sipulit läpikuultavaksi voissa. Lisää mausteet ja jatka varovasti kuullottamista tovi. Lisää tomaattipyre, tabasco ja sinappi ja pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää nesteet ja keitä marinadia ainakin tunnin verran. Jäähdytä marinadi.

Laita liha jäähtyneeseen marinadiin ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Paista marinoitua lihaa 110 asteisessa uunissa useampi tunti niin, että liha on ylikypsää.

*

Näin siis toimin. Liha oli uunissa 5 tuntia, mutta siitä ei tullut sellaista ylikypsää nyhdettävää kuin resepteissä ja kuvissa olen nähnyt. Enemmänkin ylikypsää paistia. Maku oli kyllä loistava! Ehkä sen vuoksi epäonnistunut koostumus jäi harmittamaan.

Luulen, että vika oli siinä, että kypsensin kassleriani uunipannulla ilman kantta. Neste haihtui liiaksi. Kertokaahan viisaammat olisiko kannellinen uunivuoka ja pienempi uunivuoka tai vaihtoehtoisesti nesteen lisääminen auttanut asiaa?  Lihan valinnassa luulen onnistuneeni. Kassleri oli ensiluokkaista ja siinä näytti olevan rasvaakin sopivasti. 



Kaikki on vielä hyvin siinä vaiheessa kun marinoitu kassler on menossa uuniin.


No, harrastelijakokki voi harrastella useamman kerran ennen kuin osuu oikeaan. Toivottavasti ehdin testata nyhtöpossua toiseen kertaan ennen pikkujoulua. En nimittäin oikein osaa enää luopua pulled pork pikkujoulu -ajatuksestakaan. 

Muistiin merkittäköön: seuraavalla kerralla valitse kannellinen paistoastia ja huolehdi, että uunivuoassa on riittävästi nestettä. Lisäksi valmista jätä osa marinadista sivuun ja lisää se vasta revityn lihan päälle kastikkeeksi.

Tämä blogin kirjoittaminen sen sijaan alkaa tuntua menestystarinalta. Olen saanut ensimmäisiä seuraajia. Mahtavaa! Tervetuloa seuraamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti