sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Muikkuja ja muita ahdin anteja

Omasta pienestä kotijärvestä ei saa muikkuja. Ne on hankittava torilta. Joka kesäisiin traditioihin kuuluu valmistaa grillissä muikkuja ja nauttia ne siiklien kera ulkona. Tässä sapuskassa viikonloppukokille jää hyvin vähän tehtävää. Yleensä ne perunat ja muut mahdolliset lisäkkeet, joita paistetut muikut eivät vaadi. Perunat ja voikin riittää!



Muikkumenu


*
paistetu muikut
uudet perunat ja voi
mummon kurkut ja coleslaw

mansikkacharlotta

*

Muikkujen perkaaminen on lasten hommaa. "Yhteistyöllä tämä sujuu", totesi 5-vuotias apukokki. 8-vuotiaan apukokin vastuualueeseen kuului puhkottuna ostettujen muikkujen huuhtelu ja putsaaminen. Hän halusi myös irrottaa päät. Pikkusiskonsa pyöritteli puhtaat muikut suolalla maustetussa ruisjauhoissa.













Muikun paistajana toimi puolisoni. Vähän reilun muikkukilon hävittämiseen osallistuivat myös mummi ja vaari, jotka olivat meillä sauna vieraina. 







*

Paistetut muikut


1,2 kg muikkuja

ruisjauhoja 
suolaa

voita paistamiseen

Perkaa muikut ja pyörittele ne suolalla maustetuissa ruisjauhoissa. Paista jauhotetut muikut voissa ja nauti!

*

Niistä muista ahdin anneista sen verran, että kotijärvestä on nostettu pari kiloinen kuha ja ahvenia sen verran, että 8-vuotias innokas kalastaja sai maistiaisia. Ahdin anneista on nautittu myös merellisessä ympäristössä, sillä yksi kesän retkeistämme on suuntautunut Hankoon. Siitä ehkä tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti