keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pihvin paras kaveri - vihreä papu

Minä olin aina luullut, että pavut ovat sellaisia ällöttäviä, lötköjä ja mauttomia. Sellaisia, joita ostetaan kaupan pakastealtaasta, ja joita kiehautetaan vedessä ja laitetaan hailun värisinä tarjolle lautasen kulmalle.

Vaan, kun ottaa vihanneshyllystä tuoreita papuja, napsii kuivat päät pois, keittää runsaassa vedessä noin 7 minuuttia, valuttaa siivilässä ja sen jälkeen pyöräyttää paistinpannussa voi-öljyseoksessa valkosipulin kera ja ripottelee päälle vielä vähän seesaminsiemeniä, niin johan on hyvää!



5 hyvää syytä miksi kannattaa tarjota papuja:

Papu on

 ...helppo valmistaa

...kaunis katsella

…hyvänmakuinen

...monipuolinen käyttää
- lisäkkeeksi lihalle tai kalalle
- osana kasvisruokaa
- sopii keittoihin, patoihin, salaatteihin

...terveellisiä
- paljon proteiinia, B- ja E-vitamiinia




Ainoa huono puoli on, että papujen satokausi osuu elo-syyskuulle, jolloin tuoreita kotimaisia on parhaiten saatavilla. Näin talvella joutuu tyytymään kaukomailta tuotuihin papuihin, jotka saattavat olla kaupassa ostettaessa jo valmiiksi nuutuneita. Jos hyviä ei ole tarjolla, kannattaa huonotkin jättää hyllyyn ja odottaa aikoja parempia.

Olisikohan liioittelua istuttaa ensi kesänä oma paputarha?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti