sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Hapanta ja makeaa, kylmää ja kuumaa

Yksi parhaista ja yksinkertaisimmista jälkiruuista on ehdottomasti jäiset karpalot ja kuuma kinuskikastike. Mahdottoman maukas jälkiruoka sopii monen ruuan päätteeksi, ja se on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Enpä ole vielä sellaista tyyppiä tavannut, joka ei tästä tykkää. No lapset joskus nyrpistelevät nokkaansa karpaloille, mutta asia on ratkaistu laittamalla vähemmän karpaloita ja enemmän kinuskia. Ja jos karpaloita ei ole pakkasessa, tämä toimii ihan yllättävän hyvin puolukoillakin.


Valmistaminen tapahtuu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:


Mitataan kattilaan yhtä paljon kermaa ja fariinisokeria. Kiehautetaan sekoitellen ja jätetään joiksikin minuuteiksi kiehumaan. Loppuvaiheessa lisätään nokare voita kiiltoa lisäämään. Kuuma kinuskikastike kaadetaan jäisten karpaloiden




Juhlavan sokerireunuksen voi tehdä esimerkiksi niin, että pyöräyttää sitruunan lohkoa lasin reunuksen ympärillä ja sitten kastaa lasi sokeriin. Tämä on taas arjesta juhlaa -juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti